30 de març 2010

Cresta del Pedraforca - 1er Intent


CRESTA DEL PEDRAFORCA
Primer intent
Albert Milià i Xavier Milià.
7:30 a.m, el dia clareja serè i amb bona tempreratura a Gòsol, tot i la lleu amenaça d'alguns núvols passatgers que taquen el cel del berguedà. Una bona taça de café ens torna a la vida just abans de preparar el material necessari, grampons, piolets, arnes, casc, una corda de 60m. , un joc de tascons, unes cuantes cintes planes i mosquetons, i l'ancla que ens ha deixat el Pep "por si aca", per a fer front a un nou repte: la cresta del Pedraforca, composta pel Pic de Cabirols, el Gat, el Calderer i el Pollegó Superior (cim del Pedrafroca).
Deixem el cotxe al mirador de Gresolet a les 9:30, hora en què fem les primeres passes que ens condueixen al refugi Lluís Estassen (15min.). 
La neu és toba i humida, però no massa abundosa de moment.  Trenquem a l'esquerra  per agafar el suau sender que serpenteja fins arribar a la Tartera (40 minuts), tot i que a mig camí fem una petita pausa per a treure'ns l'abric i posar-nos les polaines.  A la tartera, la neu amaga les pedres enmunyadisses i el fred vent trenca el silenci amb fortes ràfagues que no avisen.
A uns 20 minuts pujant per la tartera, ens desviem a la dreta per tal d'iniciar un tram que , no exempte de perill, ens ha de fer arribar al Pic de Cabirols a través d'una grimpada de no gaire dificultat. Pà, fuet, bull blanc amb llengua i cantimplora, el descans merescut, les rialles pleneres, l'aire net, el perfil cautivador de la serra ... en moments així, què més se li pot demanar a la vida?... doncs una allau, espectacular, a la banda oposada del Calderer.
Però de tant gaudir, i ja recuperats de l'ensurt de l'esllebiscada,  acabem per enfilarnos pel camí incorrecte i, després d'uns 45 minuts de grimpada, la vertical de la roca ens obliga a muntar una vía amb cert grau de dificultat tècnica. Jo m'encarrego de fer el primer intent, però em supera i cedeixo el torn al meu germà. Mentre l'asseguro,  l'Albert avança uns quants metres més enllà però, tot i dur a terme un esforç admirable, la superfície del tram esdevé molt llisa i quasi sense adherència. Arriba el moment de  replantejar-se la situació.
Decidim tornar enrera amb certa sensació de desànim, però així  són les coses. És una retirada responsable. A la muntanya, de vegades s'ha de saber encaixar la derrota. I  ho fem. Descendim poc a poc, sense pressa, fins arribar a un arbre el qual farem servir per a muntar un ràpel doble de baixada. Així, d'arbre en arbre triguem poc a tornar a trapitjar la tartera.

20 de Març 2010 1er Intent Cresta del Pedraforca

4 comentaris:

  1. A ver si la proxima vez se deja hacer........

    ResponElimina
  2. digo yo que encontrando el camino adecuado facilitaria mucho la tarea.... me quede con unas ganas horribles de hacer ese peaso rapel aereo de la foto....

    ResponElimina
  3. que no me entere yo, que te quedas con ganas de naaaa...ehhhhh..jajjajajajajajajaja

    ResponElimina
  4. eh lo que tiene la improvisación... a la propera és nostra!!! saludos sergio!

    ResponElimina