01 de desembre 2011

Circular 2 dies: La Rabassa - Pic Negre -Torre dels Soldats - Ref. Claror - La Rabassa


Travessa de 2 dies (pero que es pot fer en una sola jornada) que comença al final de la carretera asfaltada de la Rabassa (2.045m) com que conec la pista de uns dies abans decideixo apropar-me amb el cotxe fins el Coll de Finestres (2.406m) on ja comença haver-hi massa neu per poder continuar amb el cotxe.

Poso el fre de ma i agafo la motxilla i el Tor i de pujada fins al Pic Negre de Claror (2.642m), seguint la cresta que fa de frontera natural Andorra - Catalunya de baixada al Port Negre (2.605m). Pic Negre d'Urgell (2.693m) i mes cresta fins la Torre dels Soldats o Monturull (2.761m). 

Vista de la cresta que uneix la Torre dels Soldats i el Perafita 
El Tor baixant desde el Coll de Claror, i sense grampons...
Des de la Torre dels Soldats la idea era seguint carenant fins al Perafita, però un pas un pel delicat i exposat el Tor es tanca en banda i decideix no continuar per aquest camí, així que faig cas del seu instint, torno enrere el tros de cresta que havíem baixat durant uns 20 minuts per buscar un camí alternatiu on no tingui que esta pendent del Tor, i així es, decideixo baixar per una pala prou carregada de neu, on els grampons es claven perfectament i el Tor baixa com un nen per un tobogan fins al Refugi de Claror (2.280m.) 6 hores aprox. on faig nit, provo el nou sac de dormir a temperatura ambient de 0º graus i al dia següent de tornada xino xano per el GRP fins al Pic Negre de Claror de nou i agafar el cotxe al Coll de Finestres unes 2,5 hores.




2 comentaris:

  1. eyyy.....esa noche no cuenta como prueba tecnica del saco, dormias bien acompañado....:D

    ResponElimina
  2. que coñooo ni que me metiera a Tor dentro del saco, por quien me has tomado ????? jejejejej

    ResponElimina