13 de maig 2012

VF Sant Vicenç d'Enclar - Bony de la Pica - Cresta d'Enclar - Pic de Carroi - Sispony (Andorra)

Tot comença amb l'intent de track circular partint de Santa Coloma fins a Sispony per tornar per el camí del Reg de l'Obac novament. Com que ahir divendres el Felix i jo ens vàrem quedar amb ganes després d'estar obrin uns “cinquillos” al sector de la cascada d'Urina a Canillo, decidim acceptar gratament la proposta de Dídac de fer la Via Ferrada del Roc de Sant Vicenç (http://alpinismoenminusculas.blogspot.com/2008/07/sortida-nocturna-la-via-ferrata-de-sant.html)

270 metres de via amb un parell de passos extra plomats que amb els mes de 12 kg de motxilla a l'esquena els fan MOLT exigents.

Sobre les 10 del matí ens trobem al final de la VF fent el primer mos abans de començar una preciosa passejada per el bosc humit que segueix el Riu d'Enclar vall amunt. Aquesta agradable passejada s’acaba aviat, una hora després comença un fort desnivell que ens porta pel dret fins al Bony de la Pica (2.402m), superant uns 1.300m. de desnivell positiu en 2,5 km.

Un cop al Bony carenem uns metres fins al Pic D'Enclar (2.383m) a partir d'aquí els mes de 3 km. de cresta de la Serra ens ha de portar fins al Pic del Carroi, es dibuixa clarament a l'horitzó i el nostre optimisme i eufòria després de la dura pujada ens fa creure que en menys de mitja hora ens plantem al Carroi. (jajajajaja...) una hora mitja després per fi, arribem al Pic de Carroi (2.335m), la cresta no presenta cap dificultat destacable, un parell de grimpades algun pas molt curt algo mes exposat que et fa guardar els pals a la motxilla, però unes vistes constants impressionants de tota la vall d’Andorra, Sant Julià, Pal, Escaldes... un mirador excepcional...per acabar baixant 1.200m. per la pista forestal fins a Sispony. En total mes de 9 hores de "botifarra" per continuar amb la tradició dels dissabtes. Per sort sempre tenim el suport logístic de la Dolors que ens rescata a Sispony amb el cotxe d’assistència oficial, decidim per unanimitat deixar al tinter la torna de Sispony a Santa Coloma per el camí del Reg. Estem prou cansats i Feliços.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada